Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen drie miljard euro uit om schoolinfrastructuur te vernieuwen en uit te breiden. Dat is een half miljard euro extra in vergelijking met de vorige regeerperiode.

Weyts investeert in de maand maart meer dan €4,5 miljoen euro in 15 scholenbouwprojecten verspreid over Vlaams-Brabant. Met deze scholenbouwprojecten zullen duizenden leerlingen en scholieren de lessen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

In Herent plaatst Vrije Basisschool - De Kraal met €1,5 miljoen een nieuwbouw voor 175 leerlingen en voert omgevingswerken uit. In Werchter (Rotselaar) kan de Gemeentelijke Basisschool – De Kameleon met €1,2 miljoen aan de slag voor een nieuwbouw. In Zaventem (Machelen) kan Ligo, Centrum voor Basiseducatie Halle-Vilvoorde met €450.000 voor 570 leerlingen een handelspand op de Diegemstraat aankopen.