Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Vlaanderen trekt deze regeerperiode een recordbedrag van 3 miljard euro uit voor schoolinfrastructuur – nog eens 500 miljoen euro meer dan in de vorige regeerperiode, toen de inhaalbeweging werd ingezet. De Vlaamse investeringen hebben een hefboomeffect: ze maken het mogelijk dat ook schoolbesturen of andere partners geld investeren in nieuwe of vernieuwde schoolinfrastructuur. Zo komt er in totaal voor nog meer geld nieuwe schoolbanken. De focus ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zijn.

Weyts investeert deze maand ruim 3,6 miljoen euro in Vlaams-Brabantse scholenbouwprojecten. Dankzij deze projecten zullen honderden leerlingen en scholieren gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur krijgen. In 10 Vlaams-Brabantse scholen wordt meer dan 100.000 euro geïnvesteerd in scholenbouw. 8 andere scholen kunnen met een bedrag van meer dan 10.000 euro aan de slag, vaak voor kleinere herstellingswerken of bijvoorbeeld voor het vernieuwen van het sanitair.

Het Don Bosco-Instituut in Groot-Bijgaarden ontvangt 1 miljoen euro capaciteitsmiddelen voor 150 leerlingen. Dit geld gaat naar een extra verdieping op de bestaande sportzaal. In Dilbeek plaatst het Regina-Caelilyceum met 550.000 euro capaciteitsmiddelen een nieuwbouw met vijf klaslokalen en renoveert er twee bestaande klassen. De nieuwbouw zorgt voor 100 extra schoolbanken. De Vrije Basisschool van Budingen ontvangt 415.000 euro. Deze investering voor 225 leerlingen gaat over verbouwingswerken aan het bestaand schoolgebouw, de turnzaal en de speelplaats mogelijk en ze kunnen er een luifel plaatsen. In Sint-Genesius-Rode vernieuwt Vrije Lagere School Onze-Lieve-Vrouwinstituut met 371.000 euro het buitenschrijnwerk. Een investering ten voordele van 435 leerlingen.