“Met deze sportspurt komen er meer sportkwaliteit en kwaliteitsvolle sportinfrastructuur bij in Opwijk, Vilvoorde en Rotselaar”, zegt Vlaams-Brabants parlementslid Jeroen Tiebout. “Een gloednieuwe sporthal in Rotselaar, een Olympische indoorschietstand in Opwijk en een Ninja Warrior Trainingsparcours in Vilvoorde brengen misschien wel de toekomstige Vlaams-Brabantse topsporters voort!’” 

Via Sportspurt investeert Vlaanderen € 185 miljoen in sportinfrastructuur. Dit geld gaat onder meer naar groepsaankopen, topsportinfrastructuur en bovenlokale sportinfrastructuur. Het is een nooit geziene investering die voor àlle Vlamingen moet renderen.  Deze regeerperiode trekt Weyts ook specifiek 95 miljoen euro uit voor bovenlokale sportinfrastructuur. Dat is 45 miljoen euro meer dan vorige regeerperiode.

Nu wordt € 1,5 miljoen geïnvesteerd in drie Vlaams-Brabantse sportinfrastructuurprojecten. In de gemeente Opwijk wordt bijvoorbeeld geïnvesteerd in een multi-sportinfrastructuurcomplex met onder andere een indoor en outdoor Olympische indoorschietstand en ook meerdere petanquevelden. In Vilvoorde investeert Vlaanderen in Hall 9, waar een boulder klimzaal komt en een Ninja Warrior Trainingsparcours. Er wordt ook geïnvesteerd in een fitnesszone en een multifunctionele dansstudio. In Rotselaar kan worden gebouwd aan een nieuwe sporthal voor de middelbare school waar ook sportverenigingen gebruik van kunnen maken.